FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht je antwoord hier niet tussen staan, stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier.

Product

Ik ben geen vegan, is het dan wat voor mij?

Ja, júist! Het is beter dan het beste eiwit dat je tot nu toe kent, o.a. door:

  • méér bcaa’s
  • méér essentiële aminozuren
  • een minstens zo gunstig aminozuurprofiel
  • makkelijker verteerbaar
  • vrij van allergenen
  • minder schadelijk voor het milieu
  • en er hoeven geen kalfjes afgeslacht te worden.

En laten we eerlijk zijn: Whey is voor babies. Want whey komt uit melk. En wikipedia zegt daarover: “Melk is een vloeistof (een emulsie van vetdruppels in water) die door vrouwelijke zoogdieren wordt geproduceerd, die net een nakomeling hebben gebaard en als voedsel dient voor die nakomeling.” Baby’s dus. Ben jij een baby?

Waar smaakt de Classic naar?

De reguliere Silverback Protein kan met zijn lichtzoete basissmaak het beste gebruikt worden als basis voor je eigen bereidingen met je eigen natuurlijke ingrediënten. Maar in alleen water kan natuurlijk ook. De smaak komt dan nog het meeste in de buurt van zoethout.

Wat is de houdbaarheid van een 5kg emmer ?

Op het moment dat je onze emmer in huis hebt, ligt de formele THT datum tenminste 12-18 maanden in de toekomst. Tenzij je echt heel weinig gebruikt, heb je het ruim voor die tijd op. Deze houdbaarheidsdatum geldt uiteraard ook voor de 1kg potten.

Er staat aangegeven dat 1 maatschepje 23 gram is, maar als ik de inhoud van het maatschepje weeg dan is dat 40 gram?

Je vraag gaat in feite over de dichtheid van het poeder; oftewel de verhouding tussen volume en gewicht. De variëteit daarin wordt vooral bepaald door de hoeveelheid lucht in het poeder.

Als je de boel aanstampt en het poeder met veel kracht eruit schept, duw je de lucht eruit en gaat de dichtheid omhoog. In andere woorden; er past veel meer poeder in het schepje en het gewicht van het schepje ligt dan hoger. Echter, zou je de emmer of pot flink schudden en lucht in het poeder schudden en je neemt heel voorzichtig een schepje, dan zul je zien dat het een heel stuk dichter bij de 23 gram ligt.

Waarom reppen we dan van 23 gram op onze verpakking zal je volgende vraag zijn? Welnu, we volgen daarin de formele fabrieksopgave. Die hebben conform de standaarden gemeten hoeveel gram er in 70ml past en dan kom je daar op uit. Bij die meetmethode gooi je er van bovenaf steeds meer poeder bij en zit er dus veel lucht in het poeder.

Hoe kan het dat Silverback Protein zo goedkoop is?

Wij willen een mooiere wereld met minder veeteelt voor minder dierenleed en veel minder milieuschade. Dat doen we door alternatieven voor producten uit de (intensieve) veehouderij aan te bieden die gewoon beter zijn. We zijn bescheiden en doen zoveel mogelijk zelf. Zo houden we de kosten laag. En in plaats daar alleen zelf van te profiteren laten we onze klanten ook mee profiteren.

Wat maakt Silverback Protein nu beter dan andere (vegan) eiwitpoeders?

Het geoptimaliseerde aminozuurprofiel, de hoeveelheid bcaa’s en (dus) leucine en de hoeveelheid essentiële aminozuren voor (nog) beter herstel. Daar zijn we echt uniek in.

Leucine, bcaa’s, geen limiterende aminozuren. Makkelijk te verteren. Zie ook onze elevator pitch en vooral onze uitgebreide uitleg over aminozuurprofielen.

Ik ben heel erg enthousiast over de kwaliteit, jullie visie en missie, maar de smaak is anders dan verwacht. Wat kan ik doen?

Smaken verschillen nu eenmaal. Veel klanten vinden het erg lekker, sommigen kunnen de smaak in alleen water minder waarderen. Maar vrees niet dat je nu niet van dit superieure eiwit kunt profiteren! We hebben namelijk wat tips voor je.

De unieke kracht van Silverback Protein is de verrijking met vrije aminozuren. Sommige aminozuren hebben echter best een sterke smaak. Met name vrouwen lijken wat meer gevoelige smaakpapillen te hebben hiervoor.

De smaken Vanille, Chocolade en Appelkaneel hebben we op smaak gemaakt door gebruik van natuurlijke aroma’s en wat stevia. In alleen water en met een paar keer schudden smaken deze al heel goed. Ideaal als je je shakes in een gym wil drinken en bijv. de Classic smaak minder kon waarderen. Mocht je met deze smaken toch nog een wat bittere smaak ervaren door de aminozuren, probeer het dan eens te mengen met wat plantaardige melk en een banaan erbij. Door toevoeging van een banaan wordt het een soort romige milkshake.

De Classic hebben we een lichtzoete basissmaak gegeven, ideaal voor bereidingen met je eigen, natuurlijke ingrediënten. Let er verder op dat je je shake niet te geconcentreerd maakt, dus in verhouding minder poeder en/of meer vloeistof. Mocht je het toch in alleen water drinken, let er dan op dat je niet te lang staat te schudden. Niet nodig vanwege de goede oplosbaarheid en korter shaken voorkomt schuimvorming.

Daarnaast weten we uit ervaring dat de smaak en de gevoeligheid voor de aminozuren went. In vergelijking met andere eiwitpoeders met veel (kunstmatige) smaak- en zoetstoffen waar je wellicht gewend aan bent geraakt, zal dit even wennen zijn. We krijgen vaker van klanten terug die het aanvankelijk niet lekker vonden, dat het wel snel wende en dat ze na een tijdje gebruiken het echt lekker begonnen te vinden.

Ik gebruikte altijd whey, maar omdat ik mijn steentje bij wil dragen aan een betere wereld ben ik overgestapt naar plantaardig eiwit. De kwaliteit van jullie eiwit is top, maar de smaak is zo anders. Hoe kan dat verschil zo groot zijn?

Super goed van je dat je probeert minder vlees eten en met je shake overgestapt! Je maakt daar groot verschil mee voor jezelf, voor de aarde en voor de dieren. Jammer om te horen dat de smaak nog niet zo goed bevalt. Om tegenvallers te voorkomen bieden we dan ook proefpakketjes aan waarmee je, voordat je tot aanschaf van een pot of emmer over gaat, de smaak eerst eens uit kunt proberen.

Je komt van whey, dat is van zichzelf al heel romig en lekker. Daarnaast zitten daar vaak ook nog een synthetische zoetstoffen (kijk maar eens: sucralose en/of acesulfaam-K?) synthetische smaakstoffen in. Voordeel is dat beide heel lekker zijn, maar ze hebben helaas ook behoorlijk wat nadelen. Bijv sucralose is in het laboratorium gemaakt waar een chloor-atoom aan suiker toegevoegd wordt waardoor het niet afbreekt. Niet in het milieu en ook waterzuiveringsinstallaties krijgen dat niet voor elkaar. Daardoor komt het in oppervlaktewater en blijft daar ook. De concentraties nemen gestaag toe en de oceanen worden dus steeds ‘zoeter’. Daarnaast heeft sucralose een negatieve uitwerking op je darmflora, met name op bacteriën die helpen gewicht in balans te houden. Daarnaast heeft whey zelf ook nadelen, zo ontwikkelen veel mensen huidklachten (bv acné) of darmklachten (bv opgeblazen gevoel), nog los van de impact op het milieu van de daarvoor benodigde grootschalige intensieve veehouderij.

Maar als je de smaken van populaire whey-producten gewend bent, dan kan het wel een stap zijn om naar een plantaardig eiwitproduct te gaan. Zeker omdat bv erwteneiwit een sterkere smaak heeft van zichzelf en wij bewust zoeten met stevia, wat gelukkig uit een plantje komt maar wel een wat bittere bijsmaak heeft. Daarnaast is ons erwteneiwit verrijkt met aminozuren waardoor het geheel nog wat bitterder wordt. Het geheel proberen we te overstemmen met uitsluitend natuurlijke aroma’s. Vaak moeten mensen daar even aan wennen, zeker als ze qua smaak ‘verwend’ waren met whey-producten. Dit krijgen we vaker terug van klanten.

Gebruikswijze

Wat is de gebruikswijze, hoeveel schepjes kan ik het beste nemen?

Over het algemeen is 1-2 schepjes per dag een mooi uitgangspunt. Hoeveel je nodig hebt is nogal persoonlijk, want de juiste dosering hangt natuurlijk ook af van hoeveel eiwit je al op een dag binnenkrijgt uit je overige voeding en de kwaliteit daarvan. Dat zou je eens bij kunnen houden voor een paar dagen om je een idee te geven, bijvoorbeeld in de app ‘myfitnesspal’. Daarnaast is je gewicht belangrijk, hoeveel je traint en hoe intensief, met daarbij welke doelen je hebt.

Algemeen geldt dat ‘vaak’ beter is dan ‘veel’. Eigenlijk zou je iedere paar uur wel iets van eiwit binnen willen krijgen, maar dat hoeft natuurlijk niet telkens een shake te zijn. Het is dus goed om te kijken wat je per dag binnenkrijgt. En bereken dan hoeveel je moet pakken om op ongeveer 1.5 gram per kilo lichaamsgewicht uit te komen. Eventueel nog meer als je veel zware krachttraining doet en spiermassa wil aankomen.

Ik train fanatiek 3 keer in de week, hoeveel eiwit shakes zou je me dan adviseren?

Je kunt eens beginnen met 1 – 2 shakes per dag (bv 1 op rustdagen en 2 op trainingsdagen) en kijken of je daar wat van merkt en eventueel anders uitbouwen. Eén shake bevat ongeveer 25-30 gram (ligt eraan hoe hard je schept) en daarmee dus 20-24 gram eiwit.

Wanneer kan ik het beste mijn Silverback Protein shake nemen?

Het moment van inname heeft allereerst vooral ook te maken met je persoonlijke voorkeuren en je doelstellingen.

‘s Ochtends en/of  ‘s avonds
Veel klanten drinken hun shake graag ’s ochtends als ontbijt met bijvoorbeeld een banaan. Je lichaam heeft de hele nacht geen aminozuren gehad dus dan is het zaak dat je die zo snel mogelijk weer aanvult. Bovendien is je testosteronspiegel en eiwitsynthese hoger, dus daar kun je dan nog mooi gebruik van maken. Bereid je je shake met een banaan dan is het een goed vullend ontbijt.
‘s Avonds een shake voor het slapen gaan heeft als voordeel dat ‘s nachts je lichaam maximaal aan het herstellen is en deze herstelprocessen nieuwe bouwblokjes (=aminozuren/eiwitten) nodig hebben.

Inname vóór of tijdens het trainen
Tijdens het trainen zitten de aminozuren deels al in het bloed en dat heeft als voordeel dat dat de spierafbraak tegengaat die altijd tijdens het trainen optreedt. Bovendien heb je direct na het trainen al meteen veel aminozuren ter beschikking zodat je je anabolic window goed benut. Maar, niet iedereen traint lekker op een shake. Je wil zoveel mogelijk bloed en energie naar de spieren/training hebben en niet naar de spijsvertering. Dus het is een beetje een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Inname na het trainen
Bij inname na het trainen geldt dat je eveneens je anabolic window goed kunt gebruiken en dat je met je shake ook een insulinepiek creëert waarmee je niet alleen je glycogeenvoorraden herstelt maar oa je spiercellen vertelt extra veel aminozuren op te nemen uit het bloed. Die insulinepiek is met name na het trainen interessant.

Het is dus ook een beetje wat je zelf het prettigst vindt en wat je doelen zijn.

Hoeveel gram eiwit kan ik in één keer optimaal nemen?

Deze vraag is een heel interessante, want hierover lopen de meningen nogal uiteen. Het korte antwoord; tussen de 20-40 gram lijkt optimaal.

Er zijn mensen die beweren dat je niet meer dan 20-25 gram per keer kunt opnemen, maar het lijkt niet zo heel logisch dat er zo’n harde cap op zit. Zeker omdat het met tal van variabelen te maken heeft. Er is dan ook onderzoek dat aantoont dat zelfs 40 gram nog tot een nog hogere eiwitsynthese leidt (dit gaat overigens wel over whey maar het lijkt heel aannemelijk dat dit ook voor Silverback geldt omdat het aminozuurprofiel en de leucine content sterk vergelijkbaar zijn).

Een en ander lijkt veel te maken hebben met de hoeveelheid leucine in het eiwit en dan zit je bij Silverback Protein dus ook heel goed.

Dus tussen de 20-40 gram lijkt optimaal en wellicht kun je eiwitsynthese nog wel verder optimaliseren door het nog verder te verhogen, maar of dat extra effect die extra eiwitinname rechtvaardigt, is dan nog maar de vraag. Bron: Macnaughton, Wardle, et al. “The response of muscle protein synthesis following whole-body resistance exercise is greater following 40 g than 20 g of ingested whey protein.” Physiol Rep, 2016 Aug;4(15).

Hoe lang doe ik met een 1kg pot?

Eén shake bevat ongeveer 25-30 gram (ligt eraan hoe hard je het poeder schept) en daarmee dus 20-24 gram eiwit. Op basis van één shake per dag doe je dan ruim een maand tot anderhalve maand met een pot.

Hoeveel eiwit heb ik nodig? Heb ik wat aan shakes?

Deze vraag houdt de gemoederen flink bezig. Er is sprake van allerlei vuistregels die bedoeld zijn hierbij te helpen. De werkelijkheid is natuurlijk veel genuanceerder dan wat er in simpele vuistregels te vatten is. Besef dus dat het al fout gaat bij deze vraagstelling. Wat betekent namelijk ‘nodig’? Bedoel je net genoeg om niet ziek te worden? Voldoende om fanatiek bij te kunnen sporten en voldoende te herstellen zodat je dat kunt blijven doen? Of bedoel je het absolute optimum voor maximaal herstel? Het leidt weinig twijfel, zelfs bij de grootste skeptici in de wetenschappelijke wereld, dat verhoogde eiwitinname helpt bij herstel, spieropbouw en verbeteren van lichaamscompositie (minder vet en meer spieren). Vooral als dat gepaard gaat met weerstandstraining (krachttraining). Natuurlijk kun je zonder eiwitsupplementen ook sterk en breed worden. Maar wij willen alles helemaal optimaliseren zodat we het maximale uit de inspanningen in de gym kunnen halen.

Mocht het je te doen zijn om het voorkomen van een tekort, dan hoef je je niet echt druk te maken. Als je gewoon voldoende eet en je eet gevarieerd, dan is een eiwittekort echt onwaarschijnlijk. Toch zijn er tal van redenen waarom een eiwitsupplement interessant kan zijn:

  • Niet iedereen heeft altijd tijd om continu goed gebalanceerde zaken in de keuken te maken. Een eiwitpoeder kan dan gewoon ontzettend praktisch zijn. Wij hebben het ontzettend druk en sporten veel. Een eiwitsupplement is dan ontzettend praktisch om gewoon makkelijk en goed verdeeld over de dag voldoende eiwit binnen te krijgen.
  • Op sommige momenten, bijvoorbeeld voor en/of na het trainen of juist vlak voor het slapen gaan, is het prettig om veel hoogwaardig eiwit binnen te krijgen. Een shake is dan wederom erg praktisch.
  • Voor vegans geldt dat de wereld nog niet zo goed op hen is ingericht. Wij vinden het heel prettig dat als we op (zaken-)reis gaan en dus afhankelijk zijn van wat anderen maken, we ons geen seconde druk hoeven te maken of we voldoende eiwit binnen krijgen.
  • (Eiwit-)supplementen zijn niet voor vegans uitgevonden. Vooral carnivoren maken er graag gebruik van. Dat je als vegan gebruik maakt van eiwitsupplementen is dus niet gelijk aan impliciet toegeven dat het vegan dieet per definitie niet voldoet. Dat doet het namelijk wel. Ook qua eiwitten. De twijfel in de buitenwereld vraagt niet om een antipositie ten aanzien van eiwit, maar om nuance.
  • Zelfs de allergrootste skeptici qua supplementen zien nog meerwaarde in verhoogde eiwitinname voor krachtsporters. Een eiwitsupplement maakt dat op een laagdrempelige manier mogelijk. Verhoogde eiwitinname met gewone voeding betekent dat de overige macro’s dan ook onherroepelijk omhoog gaan, terwijl juist een hoger calorie-aandeel van eiwitten heel gunstig kan zijn voor bijvoorbeeld lichaamscompositie.
  • Er zijn veel onderzoeken die op zijn minst suggereren dat MPS (Muscle Protein Synthesis) verhoogd is als ook de leucinespiegel hoger is. Dat suggereert weer dat je liefst meerdere keren per dag voeding met relatief veel leucine binnen ‘moet’ krijgen. Tenminste, als je echt ook de details wil optimaliseren. Een eiwitsupplement helpt dan en Silverback Protein is dan de best denkbare keuze.

De hoeveelheid eiwit hangt van zoveel factoren af dat het moeilijk is om te zeggen. Maar (kracht)sporters doen goed aan 1.5-2.0 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht, of in sommige gevallen nog wel hoger.

Is er een maximum aan de hoeveelheid Silverback Protein die ik dagelijks mag pakken?

De hoeveelheid eiwit die je dagelijks mag consumeren zonder dat je schadelijke effecten ondervindt, ligt behoorlijk hoog. Een aantal negatieve zaken die hoogstwaarschijnlijk onterecht met een te hoge eiwitinname worden geassocieerd zijn:

  1. Aankomen. Uiteindelijk is eiwit natuurlijk een macronutriënt en levert het calorieën. Dus als je meer calorieën eet dan je verbrandt, zul je aankomen. Toch is dat een té ongenuanceerd beeld. Eiwit verzadigt namelijk sterk. Dus als je goed naar je lichaam luistert, zou je daardoor ook minder moeten gaan eten. Effect is dan dat je makkelijker gewicht verliest terwijl je je spiermassa makkelijker vasthoudt. Een recent overzichtsartikel liet zien dat een (heel) hoge eiwitinname (>3 gr/kg lichaamsgewicht) fanatieke fitnessers juist helpt af te vallen. Lees dit overigens niet als een advies om zo hoog te gaan zitten met je eiwitten. Tenzij je heel specifieke doelen hebt, zit je met een inname rond de 2.0 gram per kilo echt al een heel eind in de goede richting. Daarnaast is het goed om jezelf kritisch af te vragen of het nog veel bijdraagt (maar het kan dus wel).
  2. Belastend voor je nieren. Er bestaat de vrees dat de nieren extra hard moeten werken om al dat eiwit te verwerken. Toch lijkt dat heel erg mee te vallen. Zo was er een onderzoek waar proefpersonen een week lang erg hoog in de eiwttten zaten zonder dat de nierfunctie beïnvloedde. Een ander onderzoek heeft gekeken over een periode van 4 jaar, maar ook daar – hoewel er iets verhoogde uitscheiding van creatinine en calcium gevonden werd – werden er geen negatieve veranderingen in nierfunctie ontdekt.
  3. Slecht voor je botten door een verhoogde calcium-uitscheiding? Wees gerust, dat komt blijkens dit onderzoek niet uit je botten, maar heeft te maken met een verhoogde opname van calcium door eiwitten. Bij vrouwen met een flinke eiwitinname van rond de 2.4 gram/kg lichaamsgewicht leverde het geen wijziging op in de botdichtheid. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze vrouwen wel aan krachttraining deden. En krachttraining geldt zo’n beetje als het meest effectieve ‘medicijn’ tegen zwakkere botten. Maar het onderzoek hierboven bevestigde overigens eveneens dat de verhoogde calcium-uitscheiding geen impact had op de botdichtheid.
  4. Slecht voor hart en vaten. Dit idee is ontstaan dat mensen die vaak rood vlees aten meer last kregen van hart- en vaatziekten. Maar zou dat niet meer te maken met de hoeveelheid verzadigd vet en cholesterol in dat dieet? Dit epidemiologisch onderzoek onder vrouwen impliceert van wel. Sterker nog, hoge eiwitinname lijkt juist tot lágere risico’s te leiden.

Wel geldt dat als je een smaakvariant van Silverback hebt die ook stevia bevat, het goed is om te beseffen dat EFSA (European Food Safety Authority) hiervoor een behoorlijk strenge richtlijn heeft vastgesteld. Deze is gebaseerd op een advies het ANS panel die zich daarmee in lijn uitsprak met het WHO. Het geeft aan dat het bij een dagelijks gebruik van 4mg per kg lichaamsgewicht zéker veilig is. Die richtlijn is vastgesteld door de hoogste gevonden veilige dosis bij onderzoek op ratten nog eens door 100 te delen. Maar het panel gaf zelf ook al aan dat deze grens waarschijnlijk overschreden kan worden. De huidige grens is dus vastgesteld door een heel veilige waarde te nemen, maar niet door te kijken naar huidig gebruik. De EFSA heeft meteen erkent dat er nu al groepen gebruikers boven zullen zitten. Daarom zal de Europese Commissie de EFSA vragen data over realistisch gebruik te verzamelen en mee te nemen in een toekomstig nieuw advies.

Mocht je je graag aan de huidige richtlijn van de EFSA willen houden, houd dan rekening met ongeveer 90mg stevia in één schepje Silverback Protein. Voor een persoon van 90 kg betekent dat dus ongeveer 4 schepjes per dag, aangenomen dat er verder geen producten met stevia geconsumeerd worden.

Is het zinvol om BCAA's als supplement naast Silverback Protein te gebruiken?

BCAA’s zijn in principe een heel zinvol supplement. Het verhoogt het spierherstel (eiwitopbouw) na de training met 22%. Maar het mooie is dat de spiercellen onder invloed van BCAA’s dus ook meer aminozuren opnemen voor de opbouw. Het bleek dus dat als de BCAA’s ook vergezeld worden van voldoende essentiële aminozuren, dit spierherstel nog eens 50% hoger lag. Enter Silverback Protein; er is geen enkel ander eiwitsupplement met zoveel BCAA’s en essentiële aminozuren. Het is niet voor niks dat veel van onze klanten zo’n progressie ervaarden in hun prestaties toen ze naar Silverback Protein overstapten. In plaats van BCAA’s pak je dus beter gewoon een Silverback Protein shake.

Ik ben heel erg vermoeid, kan een eiwitsupplement hier bij helpen?

Vervelend dat je je zo moe voelt! Het is niet waarschijnlijk dat vermoeidheid te wijten is aan eiwittekort. Overigens is een eiwittekort sowieso niet waarschijnlijk als je gevarieerd en vooral voldoende eet. (Besef overigens wel dat het niet hebben van een tekort iets anders is dan een optimale eiwitinname voor maximaal herstel en maximale progressie.) Terug naar je vermoeidheid: Let je goed op je b12? Zeker als je er al een tijdje onvoldoende op gelet hebt, kunnen klachten ontstaan waaronder vermoeidheid. Grijp dan snel in want een tekort kan permanente schade opleveren. Als je een b12 supplement zoekt, zou je een poedervorm kunnen overwegen die je onder je tong legt voor optimale opname.

Ik ben zwanger. Kan ik Silverback Protein gebruiken?

Heel goed dat je hier scherp op bent en dit navraagt. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn bij een zwangerschap. Wij vinden het heel gevaarlijk hier uitspraken over te doen want het is wat ons betreft echt het domein van een arts. Dit dien je dit met hem/haar te overleggen en de reden aangeven dat je eiwit wil suppleren. Artsen zijn vaak erg terughoudend qua supplementen, deels ook wel terecht omdat het ook afleidt van zoveel mogelijk volwaardige voeding. Wel is het zo dat een eiwitsupplement wel heel praktisch kan zijn omdat je niet altijd in de gelegenheid bent een maaltijd te maken met voldoende eiwit. Silverback Protein is qua aantal essentiële bouwstenen en de verhouding hiervan zo gunstig dat het heel prettig is om dit op specifieke momenten te kunnen gebruiken.

Dat we nu zelf een product in de markt heb staan, voelt als een héle zware verantwoordelijkheid. We zijn daarom heel erg precies met de afkomst van de ingrediënten. En we hebben het door een onafhankelijk lab laten testen op mogelijke contaminaties als zware metalen en pesticiden (niks gedetecteerd).

Geen advies, maar wel persoonlijke ervaring: In onze persoonlijke situatie is het (juist) ook bij zwangerschap gebruikt. Dat hebben we bewust gedaan omdat vooral in het begin niet alles qua smaak verdragen werd en we zo wel konden borgen dat er voldoende hoogwaardige bouwstoffen binnenkwamen. Vooral in het begin was de nagerekende hoeveelheid eiwit aan de lage kant, dus werd dit wel als prettig idee ervaren.

Bestellen & Verzenden

Kan ik een proefzakje bestellen?

Ja, dat kan!

Is Silverback Protein ook ergens in (natuur)winkels verkrijgbaar? Ik vraag dit i.v.m. de verzendkosten.

Wij werken werken efficiënt en met hele lage marges om de producten zo goedkoop te kunnen aanbieden. We krijgen regelmatig verzoeken van winkel(keten)s en sportscholen of ze Silverback Protein mogen verkopen, maar blijkbaar kunnen we ze onvoldoende marge bieden. Marges op supplementen liggen normaal gesproken namelijk echt heel erg hoog, zijn we inmiddels tot onze grote verbazing achtergekomen.

Er zijn een aantal verkooppunten door het land, maar (nog) geen dicht netwerk. Omdat wij het helemaal begrijpen dat het niet tof is om verzendkosten te moeten betalen, nemen wij de verzendkosten al voor onze rekening vanaf 2 potten of een emmer.

Verzenden jullie ook naar andere landen dan Nederland en België?

In principe niet via de webshop, maar de goede reputatie van Silverback Protein snelt natuurlijk tot ver over de landsgrenzen. Dus we verzenden af en toe al naar andere landen. Interesse? Neem dan contact op via het contactformulier en dan gaan we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Verpakking

Waarom zit jullie product in een plastic potten/emmers ipv bijvoorbeeld een pouchzak? Zijn pouchzakken niet beter voor het milieu?

Nope, pouchzakken zijn vaak niet beter voor het milieu. En het vele gebruik van plastic is ons ook een doorn in het oog. Het is kiezen tussen kwaden en we nemen je graag mee in waarom we doen wat we doen.

Houdbaarheid van het droge poeder is het belangrijkste. Dat betekent goede barrière eigenschappen. Immers, bij slechte houdbaarheid is er veel meer verspilling en dat is bijzonder kwalijk voor het milieu. Zelfs bij een plantaardig product als het onze. Je ontkomt dus niet aan plastic. Pouchzakken zijn bijna allemaal metallised (aluminium) en/of multilayered waardoor deze niet recyclebaar zijn. Om deze reden hebben wij hier nooit voor gekozen, maar voor onze huidige potten. Deze zijn namelijk wel 100% recyclebaar. En om verpakking te sparen (en ritjes van bezorgingsdiensten) bieden we het ook in bulk aan. De bulk verpakkingen werken niet voor iedereen, maar heel veel klanten lopen ermee weg en zo hebben we dus ook al flinke besparingen geleverd. Bovendien is de emmer na afloop heel goed herbruikbaar om dingen in te bewaren.

Onlangs is er overigens een nieuw type pouchzak op de markt gekomen. Deze heeft voldoende barrière-eigenschappen en toch maar één type plastic. Vandaar dat we deze mogelijkheden nu aan het evalueren zijn. Daarbij spelen we ook met het idee om de scoops los bij te leveren waarbij je op het bestelformulier kunt aangeven of je wel/geen scoop wil. We weten nog niet of en wanneer dit gaat lukken, maar we gaan het zeker proberen!

Retourneren

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Niet helemaal tevreden over je aankoop? Ongeopende producten mogen binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling aan ons geretourneerd worden. Stuur daarvoor een mail naar logistiek@silverbackprotein.nl om je retour aan te melden. De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening.

Retouradres:

Silverback Protein B.V.
Krombraak 4
4906 CR Eindhoven