Waarom ‘krimpflatie’ jou meer benadeelt dan lijkt!

Het kán je niet ontgaan zijn, alles wordt duurder én moeilijker verkrijgbaar. De andere kant van de medaille van verregaande globalisering openbaart zich. Helaas ontspringen ook wij niet de dans. Graag vertellen we je hieronder meer over hoe wij daar mee omgaan. Maar ook wat dit voor jou betekent en waarom we nog altijd veruit de beste keuze blijven, ook (lees: vooral) bij stijgende voedselprijzen.

Grondstofschaarste

Grondstoffen zijn lastig te krijgen (slecht nieuws) en tegelijk steeds meer mensen weten onze producten te vinden (goed nieuws). Maar dat maakt het een flinke uitdaging om de voorraden op peil te houden. Sommigen hebben het al even gemerkt dat we niet meer alles op voorraad hadden, maar inmiddels zijn we er al weer in geslaagd om onze vaste en nieuwe klanten te blijven voorzien van het allerbeste eiwit.

Het kan nu lijken dat we wat duurder zijn, maar een simpele rekensom laat anders zien. Zeker als we ook nog wat aanvullende factoren die minstens zo belangrijk zijn voor de kosten die je moet maken. Reken je met ons mee?

Krimpflatie

Veel andere partijen kiezen voor kleinere afvulhoeveelheden in plaats van een hogere prijs. ‘Krimpflatie’ heet dat met een mooi woord. Dus een gelijke prijs houden, maar in plaats van bijvoorbeeld 1000 gram leveren nog maar 900 gram afvullen. Of 750 gram. Het kan op het eerste gezicht voor een consument lijken dat dat niet zoveel uitmaakt. Je koopt als consument een ‘unit’ eiwitpoeder en of dat nu 1000 of 900 gram is, dat kan toch ook weer niet zóveel uitmaken toch?

Toch doen wij er heel bewust niet aan mee. Als je gaat rekenen, zie je namelijk dat het best wél wat uitmaakt. En wij willen gewoon een eerlijk product op de markt zetten. En dus zonder trucjes.

Risico bestaat dat bepaalde klanten vooral afgaan op de unitprijzen en dit over het hoofd zien. Maar wij willen vooral onze vele vaste klanten, die dergelijke trucs ongetwijfeld wél doorzien, niet tegen de borst stuiten. Bovendien: kleinere afvulhoeveelheden betekent weer relatief meer verpakkingsmateriaal en dus een ongunstige impact op het milieu.

Kosten per bereiding

Wat doet krimpflatie met de kosten van één bereiding, zegge 30 gram?

Stel, een niet-hypothetisch en bekend populair plantaardig eiwitmerk levert nu nog maar 750 gram per verpakking en rekent daarvoor € 31,90. Dat is net zo duur als onze 1kg-pot vanille.

Maar nu per bereiding van 30 gram. Iedere shake kost dan €1,28. Bij ons slechts €0,93. Uit een 5kg emmer Classic nog maar € 0,62 overigens. Dat laat al een heel ander beeld zien, toch? Maar dit is nog maar het begin van de rekensom.

Prijs per 30 gram vergeleken met andere plantaardige eiwitmerken

Kosten per 100 gram eiwit

Het populaire plantaardig eiwitmerk bevat 79,5% eiwit. Onze vanille 79,9%. Niet zo’n groot verschil. Per 100 gram eiwit kost het dus €5,35. Onze vanille kost dan €3,87. Bij een 5kg emmer Classic zelfs nog maar €2,40 omdat deze wat meer eiwit per 100 gram bevat.

Maar nu gaan we nog een stap verder en nog meer transparantie brengen.

Kosten per 100 gram essentiële aminozuren

We hebben al dikwijls uitgelegd dat het je lichaam gaat om de essentiële aminozuren. Dit zijn de aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken. Aanwas van spiermassa is dan ook afhankelijk van de hoeveelheid essentiële aminozuren die je aanvoert, ongeacht hoeveel niet-essentiële aminozuren je aanvoert.

En, zeg nou eerlijk, als je toch eiwitten suppleert (toevoegt aan je voedselinname), waarom zou je dat dan met aminozuren doen die je lichaam toch al zelf kon aanmaken?

Dus laten we eens kijken wat de kosten zijn per 100 gram essentiële aminozuren.

Het populaire plantaardig eiwitmerk bevat 39,52% essentiële aminozuren. Dat maakt de kosten per 100 gram €13,54! Bij onze pot vanille, met een aandeel van 53,25%, slechts €7,27, bijna nog maar de helft! En als je een 5kg emmer Classic koopt, kost het nog maar €4,51! Dat is slechts 1/3e van de kosten van dit bekende merk!

Prijs per 100 gram essentiële aminozuren vergeleken met andere plantaardige eiwitmerken

Aminozuurprofiel

En dan is de verhouding van deze essentiële aminozuren ook nog eens veel gunstiger bij Silverback Protein waardoor er geen limiterende aminozuren zijn. Als je dat nog eens zou doorrekenen, zou het helemaal een gigantisch prijsverschil zijn, maar we vermoeden dat het zo al wel duidelijk is.

Hoe kan het dat Silverback Protein relatief goedkoper is?

Allereerst hebben wij een heel eerlijk product waar mensen heel blij van worden. En dat gaat rond als een lopend vuurtje. Bij ons dus geen grote, dure marketingteams nodig. We veranderen liever de wereld met slimmer plantaardig eiwit dan dat we per se heel rijk worden. Maar dat is nog niet alles.

Want als je de kwaliteit van het eiwit mee gaat rekenen zoals we hierboven doen, wordt nog transparanter hoe kosteneffectief ons product is. Dit is vanwege onze slimme productfilosofie waarin we heel gericht verrijken met essentiële aminozuren om plantaardig eiwit met (dus) een relatief laag aandeel essentiële aminozuren te upgraden naar de kwaliteit van dierlijk.

Dat doen we eigenlijk op zo’n slimme en kosteneffectieve manier dat we dit een stuk goedkoper kunnen dan bijvoorbeeld een koe. En dan ook nog met veel minder afval. De koe spaart namelijk heel lang essentiële aminozuren op uit zijn plantaardige voeding. Tegelijkertijd kwamen er in diezelfde periode vanzelfsprekend ook veel niet-essentiële aminozuren binnen. Die zijn dus grotendeels verloren gegaan, maar zo kan een koe dus eiwit ‘produceren’ met een groot aandeel essentiële aminozuren. Ja, dat betekent dat whey zonder subsidie echt véél duurder zou zijn dan plantaardig eiwit.

Wij doen dat anders: bij ons gaan geen niet-essentiële aminozuren verloren, want we voegen gewoon de essentiële aminozuren toe in precies die verhouding die optimaal is voor menselijk gebruik. Ander proces, gelijke uitkomst.

Door de koe uit het proces te halen wordt een enorme efficiëntiewinst gehaald

Andere plantaardige eiwitmerken doen dat niet (of zijn ons na gaan doen) en hebben nog steeds een plantaardig eiwit met relatief weinig essentiële aminozuren. Of het nu een blend van verschillende eiwitbronnen is of niet. En daarmee kan je lichaam er minder mee en die lagere efficiëntie voor je lichaam kost jou uiteindelijk ook gewoon geld, want zo plas je een deel weer uit. Zie onze animatie waarin we dit visueel uitleggen.

Conclusie

Silverback Protein is niet alleen het allerbeste en innovatieve eiwitmerk, het is ook nog eens de best bang for your buck! Maar je moet wel even verder kijken dan je neus lang is; vandaar dat we ook stellen: Smart People Understand Why.