Silverback Protein® – het allerbeste eiwitsupplement

Silverback Protein maakt namelijk gebruik van een revolutionair concept waarmee wij plantaardig eiwitpoeder eindelijk de kwaliteit van het allerbeste dierlijke eiwit mee kunnen geven. En dat doen we op een manier die ook nog eens betaalbaar en natuurlijk veel minder milieubelastend is.

Plantaardig eiwit vs dierlijk eiwit

Plantaardig eiwit is geweldig. Het is veel minder belastend voor het milieu en er zit geen dierenleed aan vast. Eén nadeel: je lichaam zet plantaardig eiwit minder makkelijk om in de eiwitten die het zelf nodig heeft dan dierlijk eiwit, zie onze uitgebreide uitleg hierover.

Daarom zet men traditioneel dieren in om eiwitkwaliteit te verbeteren. Men verbouwt plantaardig eiwit en voert dit aan het vee. Vervolgens wordt het dierlijke hoogwaardige eiwit dat daaruit voortkomt (zuivel of vlees) geconsumeerd. Maar dieren zijn wat ons betreft geen eiwitfabrieken en het verbaast ons dat men ze blijkbaar wel zo ziet, want als fabriek zijn dieren er onacceptabel slecht in.

Milieu-effecten van dierlijk eiwit

Toegegeven, kwalitatief is het eiwit uitstekend. Maar er moet wel héél veel plantaardig eiwit in voor een heel klein beetje dierlijk eiwit. Gemiddeld 6 kg plantaardig eiwit voor 1 kg dierlijk eiwit. Een conversieratio van 16% dus. En dit ligt bij whey protein nog veel lager aangezien er erg weinig whey in 1 liter melk zit.

En dieren als eiwitfabrieken zijn ook nog eens erg slecht voor het milieu: de vee-industrie veroorzaakt bijna 20% van alle broeikasgassen wereldwijd. En wat dacht je van het verlies van oerwoud voor veevoer-plantages? Of uitputting van de grond elders terwijl wij in Nederland met een mestoverschot kampen?

Wij halen het dier als eiwitfabriek als schakel uit de keten

Inzet van dieren als fabrieken om eiwitkwaliteit te verhogen? Totaal onacceptabel dus.

Daarom verhogen wij ook de eiwitkwaliteit, maar dan zónder het dier als schakel in de keten. En dat is dus een héél stuk efficiënter. Wij zetten dus ook plantaardig eiwit om in hoogwaardig eiwit met de kwaliteit van dierlijk eiwit. Maar dan met een conversieratio van 100% én zonder de nadelen van dierlijk eiwit maar mét de voordelen van plantaardig eiwit.

Wat zit er dan in dit vegan eiwitpoeder?

Een zorgvuldig geoptimaliseerde en unieke blend met een tot nog toe ongekend gunstig aminozuurprofiel. De blend bevat hoog kwalitatief erwteneiwit dat is verrijkt met vrije, essentiële aminozuren. En ons vegan eiwitpoeder is dus vrij van onnatuurlijke geur-, kleur en zoetstoffen. En omdat het een plantaardig eiwit betreft, hoef je niet bang te zijn voor (fertiliteits-)hormonen of antibiotica.

Nog meer gunstige milieu-effecten

Bovendien zijn erwten een waanzinnig nuttige eiwitbron. Ze hebben geen irrigatie nodig en groeien het beste op alleen regenwater. En er is ook geen stikstof-kunstmest nodig omdat ze de stikstof zelf uit de atmosfeer opnemen en zo de grond dus juist verrijken in plaats van verarmen.

Waarom is dit het beste plantaardige eiwit, het ideale alternatief voor whey en eigenlijk zelfs beter dan whey?

  • De aminozuren (je bouwstoffen) zijn in een sterk geoptimaliseerde verhouding aanwezig zodat er geen remmende tekorten zijn aan bepaalde aminozuren (bv threonine, methionine of lysine) zoals geldt voor afzonderlijke plantaardige eiwitten, zie onze uitgebreide uitleg hierover. Het is niet voor niks dat veevoer ook wordt verrijkt met aminozuren;
  • Het bevat bijzonder veel essentiële aminozuren, oftewel de bouwblokken die je lichaam niet zelf kan aanmaken;
  • De talrijk aanwezige vrije aminozuren zijn extra makkelijk opneembaar omdat hiervoor geen eiwitten verteerd hoeven te worden. Ze worden dus snel geabsorbeerd in de bloedcirculatie en omdat ze zo snel zijn, ‘ontsnappen’ ze aan stofwisselingsacties en gaan ze direct naar de weefsels die ze nodig hebben voor herstel.
  • Het bevat zeer veel BCAA’s en in vergelijking met whey zelfs meer leucine voor extra herstel. Een verhoogde leucinespiegel is dus erg belangrijk;
  • Vrije BCAA’s gaan het afbreken van spiermassa als energiebron tegen. Bij gluconeogenese wordt glucose geproduceerd uit niet-koolhydraatbronnen om te dienen als energiebron tijdens zware oefening. Want in de glucose-alanine cyclus worden BCAAs uit het spierweefsel gehaald, omgezet in alanine wat door de lever wordt omgezet in glucose. Met vrije BCAA’s zoals in Silverback Protein hoeft het lichaam geen BCAA’s af te breken voor extra energie;
  • BCAA’s verhogen, apart genomen, de eiwitsynthese (spieropbouw). Maar in combinatie met andere essentiële aminozuren zoals bij Silverback Protein is dit stimulerende effect nog veel sterker;
  • Een blend van complete, essentiële aminozuren zoals in Silverback Protein kan helpen om de calorie- en voedselhoeveelheden laag te houden, terwijl ze directe ondersteuning geven aan de spieren, lever en het immuunsysteem, wat zo belangrijk is voor het optimaliseren van de lichaamssamenstelling.
  • Lang niet iedereen verdraagt zuivel even goed, denk aan acné of darmklachten. Silverback Protein geeft dan verlichting zonder dat je op eiwitkwaliteit hoeft in te leveren;

Om deze redenen is Silverback Protein het ideale alternatief voor whey en andere plantaardige eiwitsupplementen zoals soja.

Passie en eerlijkheid

We hebben een enorme passie voor eerlijk voedsel. Het op de markt zetten van een eiwitsupplement voelt als een enorme verantwoordelijkheid en dat nemen we dus héél serieus. Silverback Protein wordt daarom geproduceerd in een FSSC-gecertificeerde faciliteit. En we zitten uiteraard bovenop de inkoop van grondstoffen. Zo kiezen we bijvoorbeeld heel bewust voor in Noord-Frankrijk geteelde erwten voor ons erwteneiwitisolaat. En hoewel al onze ingrediënten uiteraard voldoen aan alle wettelijke eisen, sturen we zelf ook nog eens steekproefsgewijs potten naar een onafhankelijk laboratorium. Hier testen ze het op verontreinigingen als zware metalen en pesticiden. De uitslagen daarvan publiceren we op de site voor optimale transparantie en dat ziet er tot nu toe keurig uit!

Bij whey is het vanwege de lage prijzen en marges door concurrentiedruk lang niet altijd duidelijk waar de whey vandaan komt, in welke omstandigheden de koeien leefden en wat ze gevoerd kregen. Ook zijn er gevallen bekend waarin whey minder eiwit bevatte dan werd beloofd en werden tal van trucs uitgehaald om dat te maskeren. Ook daar hoef je bij ons niet bang voor te zijn.

Omdat we alles zoveel mogelijk in eigen beheer doen en direct aan de consument leveren, kunnen we Silverback Protein voor zo’n lage prijs leveren. In bulk krijg je 5 kilo voor minder dan de prijs van 4kilo.